onsdag 19. januar 2011

På helsestasjonen

Jippi, laderen til macen min er tilbake! Da det bare bli en liten bildekavalkade...

I dag har vi vært på ettårskontroll på helsestasjonen, og det er like spennende hver gang! Fenris er overalt og alle steder på en gang, og lekene de har der er veeeldig populære. Sikkert fordi det er noe annet enn de vi har hjemme.

Litt venting gjør ingenting når det er så mye spennende å utforske!

Det første vi gjør er jo å måle og veie. Fenris er stor gutt og sitter selv på vekta. Plastbøtta skulle være med... Nå er han 10,1 kg! Endelig to-sifret! Jeg var jo litt spent på hvor mye han hadde gått opp mtp omgangssyken i jula, men han har lagt fint på seg.

Strekt seg har han også gjort, helsesøster Elisabeth målte ham til 78 cm lang i dag. En lang og slank gutt, med andre ord (akkurat som mamman! Hm...).
Etterpå snakket vi litt om hvordan det går, med søvn, mat og humør på store og liten. Fenris fikk også vaksine, og det gikk veldig fint. Litt sutring mens vaksinen svei, men han var like blid etterpå. Legen fikk også ta en titt og han konstaterte at alt var bra (fortsatt), men at mamman trengte en time hos diabetessykepleier. Det var vel mildt sagt på tide!

Etter besøket på helsestasjonen var det tid for en liten dupp. Da fikk mamman endelig tid til å gjøre ferdig lua til Fenris som jeg begynte å strikke på i høst. Jeg kunne vel tatt meg enda bedre tid, for lua ble ganske stor, men heller det enn at han ikke får brukt den!

Jeg er meget stolt over de tilhørende duskene.

Før kveldsmat er det alltid tid til litt pøbling... Heldigvis har det ikke blitt noen reaksjoner på den siste vaksinen heller, og nå sover lillesjefen godt i senga si. En fin dag, med andre ord!
(Selv om gradestokken nærmer seg 20 minus igjen...)

mandag 17. januar 2011

Seriøst

...jeg tror jeg mister forstanden! PC-er må da være lagd for å gjøre folk gale... Jeg har brukt minst en halvtime på å skrive dette innlegget, mens PC-en finner det for godt å skru seg av og på i tide og utide for å oppdatere, installere og hvem vet hva.

Nå er heldivis laderen til macen min underveis, den har jo bare brukt tre uker på å komme seg hit. Inntil da blir det uredigerte bilder rett fra telefonen. Her er ett jeg tok i dag, se på gutta krutt!

Timmi og Fenris:

Her så Fenris veldig stor ut, men det er bare fordi han har smuglånt kjelka til Timmi! Gutta diskuterte seg imellom og fant ut at de skulle byttelåne farkost på vei hjem.

Etter at jeg skrev det forrige innlegget har jeg faktisk begynt å jobbe litt! Det er utrolig godt å komme seg ut av huset litt, og far og sønn stortrives her hjemme. Barnehageplass er jo fortsatt umulig å oppdrive, men så lenge far har permisjon kan mor jobbe så mye hun vil.





Fenris har blitt superflink til å gå, men det er nok litt uvant å tasse rundt med store sko på beina...

Han har forresten også blitt veeeldig flink til å klatre opp og ned av sofaen... Jeg blir gal! Her om dagen "gjemte" han seg på tv-benken! Mor får iallfall trim nok :)

lørdag 8. januar 2011

Aketur

Ja, om dere lurer så venter jeg fortsatt på laderen til macen... Denna mobilblogginga var ikkeno suksess, tross gjentatte forsøk. Jeg har så utrolig lyst til å legge ut bilder av flotte julegaver vi har fått, bilder fra julaften, bilder fra bursdagen til Fenris, bilder av at han går... Men jeg får jo ikke redigert et eneste et uten min kjære mac. Så da får det bli en liten mobilvideo i stedet, blogget fra Ove sin PC!

Fenris begynner endelig å ha det litt gøy når vi er ute :)



Akebrettet fikk han av tante Monica og onkel Lasse til jul. Tusen takk!