torsdag 29. april 2010

4 måneder


På søndag var Fenris 4 måneder gammel. Helt utrolig at tiden kan fly så fort. Da jeg vagget rundt med stor mage synes jeg dagene krøp saaakte avgårde, nå rekker jeg ikke å blunke, engang!

Jeg synes ikke det er lenge siden vesle babyen min bare sov og sov, nå er jeg heldig om han sover tre timer tilsammen i løpet av dagen... Når han er våken smiler og ler han hele tiden, spesielt om noen gidder å "fly" med ham i lufta :) Ellers så elsker han å tygge på hendene sine og han sikler utover alt som er av klær... Han nekter plent å ligge ned i armkroken, skal bare opp og sitte og følge med! Og han er blitt stor gutt, 7905 g! Skulle ikke tro at den gutten bare spiser morsmelk... men joda, grøt er ikkeno stas... Det kommer seg vel, han lider ingen nød, enda. Mamman har bare lyst på litt nattesøvn snart... ;)

fredag 23. april 2010

Knekkebrød

Med inspirasjon fra mamma som er flink til alt hun legger fingrene borti, har jeg bakt knekkebrød i dag! Disse ble utrolig gode, selv om ingenting kan måle seg med mamma sine :) jeg gleder meg til Fenris blir stor nok til å smake på sånt!

Sånn gjorde jeg:

2 dl havregryn
2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts salt
2 dl olje
ca 2 dl vann

Bland alt sammen til en stor jurpe, kjevle ut på 3 bakeplater. Du kan stikke ut former eller bare dele opp i firkanter med en pizzadeler. Stek på 200 grader i 15-20 minutter. I min ovn var 17 minutter akkurat passe!

Disse er nyyyyydelige med smør og ost på. Eller leverpostei. Eller skinke. Eller smøreost. Eller hva som helst, vil jeg tro. Namnam!

torsdag 22. april 2010

Pass og bestefarbesøk!



I dag skal vi til Elverum for å ordne Fenris sitt første pass! Vi skal jo til Korfu i mai, og da trenger han et eget pass. Før ble barna skrevet inn i foreldrene sitt, men han må altså ha eget. Og det er ikke bare-bare å ta passbilder av en liten gutt... Men det ble nå ok, så får vi håpe at de på kontoret synes det samme!

Oldemor skal være med, så det blir nok en fin tur!

Og i kveld kommer bestefar, gjett om vi gleder oss! Det blir sååå stas å se ham igjen :) Og så skal besto gå Skarverennet - håper hun får en super tur!

mandag 19. april 2010

I dag er det 1 år siden...


...jeg testet positivt! Etter å ha ventet i fem nervepirrende dager på mensen som aldri kom, viste testen endelig at Fenris var på vei. Det var 1. påskedag, vi sov lenge, vi var på Rena og drakk kaffe, men vi var litt usikre på om jeg egentlig burde drikke kaffe i det hele tatt... Senere kom Eivind og CK på besøk og jeg prøvde veldig hardt å ikke vise at jeg visste hvor mange dager et svangerskap varte.

Ingen visste på dette tidspunktet at vi prøvde å lage baby, selv om mamma skjønte at jeg begynte å tenke tanken :)

Herregud, som tiden flyr! Jeg synes dagene som gravid bare sneglet seg avgårde, men nå sitter jeg her med verdens skjønneste skapning som akkurat har spist banan. Han sover søtt på fanget mitt og er litt irritert for at mamma bråker så fælt på tastaturet. Livet er herlig!

lørdag 17. april 2010

Gullungen!



Vi får stadig høre hvor snill Fenris er. Så rolig, sier ingenting, bare behagelig. Men jeg kan love dere at det finnes volum på denne gutten også... Det er sjeldent at han gråter, men i går kveld var nok ALT galt. Rutinene var feil, det var null soving på dagen og så måtte vi til og med vekke ham da vi kom inn igjen på kvelden, det var da rabalderet startet... Konstant hyling i to timer, med mindre vi bysset og vugget! Han var så overtrøtt at han hylte bare vi tenkte tanken på å legge ham ned. Ingenting var bra nok i går kveld... Men til slutt sloknet han da, og det gjorde mamman også. Godt å sove til ti i dag tidlig, da! :)

onsdag 14. april 2010

Stem på oss!


Vi er med i en konkurranse fra Enova om å vinne etterisolering av huset. Dette er noe vi virkelig trenger! Les søknaden vår og stem om du synes vi fortjener det. Tusen takk :)

Stem her!

Brystpumpe



Jepp, dette blir et skikkelig mammainnlegg, så det er bare å styre unna hvis du ikke vil lese om brystpumper :)

Men jeg har nå altså kjøpt meg denne, Medela Swing elektrisk brystpumpe. Den er SUPER!

Jeg fant ut at jeg trengte en ny da håndtaket til min manuelle brystpumpe tok kvelden. Da stod jeg på badet hos Karina og bannet og svertet en hel masse... Grunnen til at jeg valgte Medela var egentlig at det var den eneste de hadde på apoteket, og jeg trengte en der og da. Og den er kjempefin! Jeg trenger ikke bruke en muskel på å få ut melk, og den blir ferdig på 1-2-3.

Veldig greit å ha den nå som Fenris av en eller annen grunn synes at venstre melkebeholder er noe herk en liten stund. Må jo holde produksjonen oppe!

Men, nok om melk, i dag skal vi ut og gå tur. Hurra for vårværet!

tirsdag 13. april 2010

Navnefest nummer 2

I påsken var det klart for navnefest nummer to! Da var bestemor og besteBjørn så snille å ha hele laget hjemme hos seg. Vi ble 21 stykker, veldig koselig :) Mamma hadde lagd mat, med god hjelp av bestemor og tantene mine. Her er noen glimt fra dagen:







En litt sliten navnefest-gutt!

Navnefest nummer 1

Vi har feiret navnefest to ganger, den 20. og den 28. mars. Fenris har jo så mange mennesker som er glade i ham, så vi måtte få med alle! Her er noen bilder fra den første navnefesten, vennelaget.

Dette er meg og gudfaren min, Atle:


Ck spiser kakeVarg spiser kake

Lene spiser kake

Nemi Victoria er litt for liten for kake
Lars Christian


Gutta boysSå var det på tide med litt avslappende Playstation-spilling

Hei, gutta, sjekk baben, a!


Hurra...



...for ting man tror er borte, men som bare dukker opp igjen!

I går fant jeg igjen brillene mine. Mellom sofaputene. Jeg har lett etter dem i noen uker nå. Og det er ikke første gangen de blir borte, heller. Ammetåke, sier du?

søndag 11. april 2010

Babysvømming er GØY!



Weee! Da er vi tilbake fra svømming. Det var kjempegøy! Alle de små kosa seg fælt (de store også, egentlig...)

Alle mammaene med bebisene sine.

Pappa og Fenris koser seg i vannet. SÅ morro, altså!

Gutta boys!

En veldig ivrig mamma...

Varg og Fenris leker.

Superfin dag i svømmebassenget!

Bytur og babysvømming

Jepp, når man bor på bygda så blir en liten tur til Elverum en "bytur"! I går var vi og besøkte Karina, Ole Martin og Brutus og så fikk vi hilse på vesle Melvin. Han var sååå grom. Melvin er det nyeste medlemmet i familien, en liten labrador- og rottweilervalp. Ble det riktig, Karina? Hehe... Dessverre fikk jeg ikke tatt noen bilder, for jeg ble litt opptatt da Melvin skulle hilse på Fenris. Små babyfingre kan være veldig morsomme å bite på... Men Melvin var snill, og det gikk bra!

Etterpå dro jeg og Karina til Elverum sammen med Fenris og Brutus. Der tok vi oss en skikkelig gåtur i vårværet, det var utrolig deilig! Sola strålte og det var utrolig mye folk ute, veldig hyggelig :) Var ikke så dumt med bakt potet på Kremmern etterpå, heller ;)

Nå sitter jeg og venter på at gutta mine skal våkne så vi kan dra på babysvømming. Det blir spennende! Første gangen i dag. Det blir nok bra, for Fenris elsker å plaske i vannet i balja si. Og jeg har faktisk funnet badedrakt som jeg har fått presset melkebeholderne inn i, så da må vi jo svømme litt. Gleder meg masse! CK, Eivind, Varg, Hege, Timmi, Nina og Tuva skal også være med. Tror du de tør å slippe oss inn da, eller? Hehe...

Vi har kjøpt noe ala denne som Fenris skal ha på seg i vannet:



Detta blir morro!

fredag 9. april 2010

Jeg leker!

Jeg har fått sånn fin leke av tante Marianne...




...og den lager så morsom lyd når jeg tar på den! Jeg er ikke noe glad i andre leker enda, men nå har jeg begynt å like denne frosken som henger på vogna mi støtt og stadig. Kjempemorro! Etter at jeg har lekt litt med den er det godt å sove litt for seg selv... Uten at mamma rugger vogna, til og med! Er jeg ikke flink?

Vår!






Tenk så utrolig deilig at det er vår allerede! Vi er flinke og går tur sammen med Karina, Brutus, Hege og Timmi. Kjempekoselig :)

torsdag 8. april 2010

Nytt design!


Ja, etter å ha sittet og knotet her i dag har jeg endelig skjønt hvordan jeg kunne gjøre bloggen litt mer fancy... Så sånn ble den nå! Kan jo godt hende den blir forandret igjen, men jeg er foreløpig fornøyd :) Kom gjerne med tips hvis dette ikke fungerer!

Babylatter



Herregud, er det noe rart man blir forelsket i disse små...? *smelt*

onsdag 7. april 2010

3 mnd-kontroll

Da var vi hjemme igjen fra kontrollen! Fenris fortsetter å legge godt på seg. Han veier nå 7390 g, er 66 cm lang og 42 cm rundt hodet. Store, vesle gutten vår! Vi snakket litt med helsesøster angående sydentur, Fenris fikk ligge litt på magen og sprelle og så fikk han vaksine. Ikke så veeeldig populært, men han roet seg med en gang etterpå. Vi var også på en liten sjekk hos legen, for Fenris er jo veldig glad i å ligge på høyresiden. Helsesøster lurte på om han var litt skeiv i ryggen, men det syntes ikke legen. Han var sterk og fin og var nok bare glad i å ligge på den ene siden. Så da er det bare å fortsette å oppmuntre ham til å ligge litt andre veien også.

Etter kontrollen trillet vi sammen med CK og Varg ned på Rena en liten tur, og så gikk vi hjem og skravlet her en stund. Gutta fikk leke litt :)



Nå sitter a mor klar med febertermometer og paracet i tilfelle det blir noen bivirkninger av vaksinen!

tirsdag 6. april 2010

Vaksine-tid!



I morgen er det tid for 3-mnd-kontrollen... Jeg synes det er litt skummelt å begynne med vaksiner, men alt i alt er det jo bra. Heller vaksinen enn sykdommene... Jeg bare håper at Fenrisen ikke reagerer altfor mye! Men det går nok bra. Har lest litt om vaksinene her.

Det mest spennende blir å se hvor stor veslegutt har blitt! På 3 mnd-dagen var han nøyaktig 7 kg, store gutten min! Så da har han vel gått opp litt igjen nå...

Får oppdatere igjen i morra!

Snø...



Her snør det! Synes ikke så godt på bildet, men det lavet ned i dag tidlig... Da gjør vi bare sånn:

mandag 5. april 2010

Korfu, here we come!


Endelig, etter å ha sagt det i flere år, skal vi til Korfu igjen! Billettene er bestilt, avreise 21. mai. Gjett om vi gleder oss!

Jeg og mamma blir borte i to uker og vi håper at pappa kommer etter og tar litt ferie sammen med oss. Vi skal bo sammen med resten av den gærne familien vår, hihihi... Detta blir stas!

Første mobilinnlegg!



Mamma måtte teste mobilblogging, og det funket! Da kan vi blogge uansett hvor vi er :)

Ferien er over


Meg og onkel Espen!

I dag er det siste dag av påskeferien. Pappa drar på jobb i ettermiddag og da blir jeg og mamma alene igjen. Huff så kjedelig! Nå har jeg blitt så vant til at det er mange mennesker rundt meg hele tiden, så dette blir rart...

Men vi skal nå iallfall gjøre vårt for å oppdatere her, det er veldig fint å ha et sted å skravle om alt vi opplever! Jeg skal mase på mamma så hun skriver her ofte...

Lykke #1



Velkommen til oss!